Укр Рус Eng Pl

Напишіть нам!

Замовити послугу

+38 (093) 435-45-35 +38 (050) 755-25-56
olsonLviv@gmail.com
вул. Патріарха Димитрія Яреми 10
м. Львів, Україна

Внесення відомостей про бенефіціарів. Бенефіціари 2020

1500 грн 1 день

Внесення відомостей про бенефіціарів. Бенефіціари 2020

УВАГА, ОБОВ’ЯЗКОВА ПОДАЧА ІНФОРМАЦІЇ ПРО БЕНЕФІЦІАРА 2020. Львів

ПЕРЕДБАЧЕНІ ШТРАФИ ЗА НЕПОДАЧУ ІНФОРМАЦІЇ ПРО БЕНЕФІЦІАРНОГО ВЛАСНИКА ВІД 17 ТИСЯЧ ДО ТИСЯЧ ГИВЕНЬ, ЗГІДНО Ч.6 СТ. 166 КпАП.

Штрафи накладаються на керівника підприємства!

28 квітня 2020 року стане дійсним ЗУ «Про запобігання та протидію легалізації доходів, які були одержані злочинним шляхом, ….»номер 361-9 від 6 грудня 2019 року. Закон передбачає нові правила розкриття структури власності компанії тобто розкриття бенефіціара – фактичноговласника юридичної особи.

Що стосується поняття «бенефіціар», то в перекладі з іноземної мови це слово означає «вигодонабувач». В юридичній сфері термін кінцевий бенефіціарний власник означає громадянина (фізичну особу), яка має фактичну вагу на роботу підприємства й отримує від неї матеріальні блага.

Як правило виділяють два типи бенефіціарів, а саме:

 • особи, прямо чи через інших осіб мають частку, яка рівна чи більше четверті статутного капіталу підприємства;

 • особи, які мають можливість координувати діяльність підприємства незалежно від формального володіння.

При відкритті (реєстрації) компанії у Львові чи внесенні змін відомостей про неї заявник в обов’язковому порядку повинен подати державному реєстраторуструктуру власності та документи, які ідентифікують кінцевого бенефіціара компанії.

Що стосується компаній, які були зареєстровані задовго до 28 квітня 2020 року, то для них також передбачається подача відомостей про бенефіціара упродовж 3-х місяців після того, як закон набуде чинності. Окрім цього зазначається, що інформація про кінцевих бенефіціарів повинна оновлюватися кожен рік, обов’язково потрібно повідомляти реєстратора про зміну відомостей про кінцевого бенефіціара та передати відповідний пакет документів. Також вказано, що дана інформація має бути при цьому публічно доступною.

Увага бенефіціари 2020! До ЄДР в обов’язковому порядку необхідно внести наступні відомості про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи:

  • паспортні дані (ПІБ, дату народження);
  • громадянство;
  • серію, номер паспорта громадянина України чи паспортний документ іноземця;
  • актуальне місце проживання;
  • назву повністю, для резидента номер ідентифікаційного коду засновника юрособи, в якій ця особа є кінцевим бенефіціаром;
  • характер, частку, ступінь бенефіціарного ефекту чи володіння.

У свою чергу закон передбачає збільшення розміру штрафу, який може бути накладений на керівника компанії за не розкриття бенефіціара або за неподання документів для підтвердження наданих відомостей. З квітня місяця цього року новий розмір штрафу складатиме від 17 до 51 тисячі гривень, що становить у межах 1-3 тисячі неоподатковуваних мінімум.

УВАГА!!!

Закон зачіпає інтереси бухгалтерів і бухгалтерських компаній, які надають приватні послуги . Вони стають суб’єктами первинного фінансового моніторингу . Найняті Бухгалтери, повинні будуть перевіряти фінансові операції своїх клієнтів і повідомляти про підозрілі операції державній службі фінансового моніторингу.

Для отримання більш детальної інформації, консультації щодо розкриття бенефіціара у Львові може звернутися до Юридичної Компанії ОЛСОН ЛЬВІВ. Наші висококваліфіковані фахівці мають багатий практичний досвід та допоможуть Вам розв’язати питання в максимально короткий термін.

Питання, які Часто Задають

• В яких містах ми надаємо послугу?

Луцьк, Івано-Франківськ, Рівне, Тернопіль, Хмельницький, Чернівці, Ужгород, Мукачево, Дрогобич, Самбір, Стрий, Золочів, Миколаїв, Трускавець, Яворів, Ковель, Калуш та інші.

• Хто відповідальний за неподання відомостей про кінцевого бенефіціарного власника?

Відповідальним за неподачу відомостей є Директор компанії. Розмір штрафу складатиме від 17 до 51 тисячі гривень, що становить у межах 1-3 тисячі неоподатковуваних мінімум.

• Хто не подає відомості про кінцевих бенефіціарних власників?

Не подають дані про бенефіціарів: ФОП; політичні партії; профспілки; творчі спілки та їх місцеві осередки; організації роботодавців та їх об’єднання; адвокатські об’єднання; торгово-промислові палати; ОСББ; релігійні організації; держоргани; органи місцевого самоврядування; державні та комунальні підприємства, установи та організації.